Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: Először a tészta alapanyagait alaposan összegyúrjuk, majd három egyenlő cipóra osztjuk. Mindegyik cipót kinyújtjuk, és három egyenletes lapot formázunk belőle. A lapokat tepsi hátulján világosra sütjük, majd félretesszük hűlni. Krém elkészítése: A pudingport a tejben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben 2 dl tejben felfőzünk 2 evőkanál lisztet, és ezt is hagyjuk teljesen kihűlni. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.22.

Tészta

Krém

Almás réteg

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Először a tészta alapanyagait alaposan összegyúrjuk, majd három egyenlő cipóra osztjuk. Mindegyik cipót kinyújtjuk, és három egyenletes lapot formázunk belőle. A lapokat tepsi hátulján világosra sütjük, majd félretesszük hűlni.

Krém elkészítése:

A pudingport a tejben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben 2 dl tejben felfőzünk 2 evőkanál lisztet, és ezt is hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor mindkét krém kihűlt, összekeverjük őket, majd hozzáadjuk a kihabosított margarint. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk, hogy sima, krémes állagot kapjunk.

Almás töltelék elkészítése:

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Kevés vajon megdinszteljük a cukorral és fahéjjal ízesítve, amíg megpuhul és szaftos lesz.

Sütemény összeállítása:

Az első tésztalapot megkenjük az elkészült krémmel, majd ráhelyezzük a második tésztalapot. Erre kenjük az almás tölteléket, majd a harmadik tésztalapot is ráhelyezzük. A tetejét csokoládémázzal, porcukorral vagy bármilyen tetszőleges díszítéssel ízesíthetjük.

A kész süteményt néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a tésztalapok megpuhuljanak. Hűtés után szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is