Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 45 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • tej (hogy nyújtható tésztát kapjunk )

Krém

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • kevés citromlé

Almás réteg

  • 0,5 kg alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés kristálycukor
  • kevés fahéj
  • 5 dkg margarin
Almás-krémes

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Először a tészta alapanyagait alaposan összegyúrjuk, majd három egyenlő cipóra osztjuk. Mindegyik cipót kinyújtjuk, és három egyenletes lapot formázunk belőle. A lapokat tepsi hátulján világosra sütjük, majd félretesszük hűlni.

Krém elkészítése:

A pudingport a tejben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben 2 dl tejben felfőzünk 2 evőkanál lisztet, és ezt is hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor mindkét krém kihűlt, összekeverjük őket, majd hozzáadjuk a kihabosított margarint. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk, hogy sima, krémes állagot kapjunk.

Almás töltelék elkészítése:

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Kevés vajon megdinszteljük a cukorral és fahéjjal ízesítve, amíg megpuhul és szaftos lesz.

Sütemény összeállítása:

Az első tésztalapot megkenjük az elkészült krémmel, majd ráhelyezzük a második tésztalapot. Erre kenjük az almás tölteléket, majd a harmadik tésztalapot is ráhelyezzük. A tetejét csokoládémázzal, porcukorral vagy bármilyen tetszőleges díszítéssel ízesíthetjük.

A kész süteményt néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a tésztalapok megpuhuljanak. Hűtés után szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kremes-3/