Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 kg alma
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez

  • 4 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 liter víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 db tojásfehérje

A tetejére

  • 5 dl habtejszín

Elkészítése

Hat tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a sütőpapírral bélelt tepsi aljára almaszeleteket teszünk. Amikor a tészta megsül, felfordítjuk, hogy az almás része kerüljön felülre. A pudingot a vízzel és két evőkanál cukorral sűrűre főzzük. A hat tojásfehérjét hat evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd a meleg pudinggal elkeverjük.

Ezt a krémet a tészta tetejére kenjük. Ezután a tejszínből kemény habot verünk, és a sütemény tetejére simítjuk. Fahéjjal meghintjük, majd kockára szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kremes-4/