Elkészítése
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral vagy margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojásokat és kevés tejfölt. Az egészet összegyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk. A tésztalapokat egy 21×32 cm-es tepsi hátulján, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. A lapok világosak maradnak, ettől nem kell megijedni.
A krémhez a pudingport a tejben megfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk, hogy sima krémet kapjunk.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, kevés vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a cukrot és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük. Addig pároljuk, amíg az alma kissé összeesik, majd hagyjuk kihűlni.
Összeállítás: az első lapra rákenjük a pudingos krémet, ráhelyezzük a második lapot, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta az almatölteléket. A tetejére tesszük a harmadik lapot. A süteményt megszórhatjuk porcukorral, vagy készíthetünk rá vékony csokoládémázat is.
Tipp
Ha szeretnénk, a krémbe tehetünk kevés reszelt citromhéjat, ami friss ízt ad neki. A sütemény másnapra lesz igazán finom, amikor a tésztalapok kissé megpuhulnak és összeérnek a krémekkel.


