Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg zsír (vagy margarin)
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1,5 csomag vaníliás cukor
  • kevés tejföl

A krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

A töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • fahéj
  • kevés vaj

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral vagy margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojásokat és kevés tejfölt. Az egészet összegyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk. A tésztalapokat egy 21×32 cm-es tepsi hátulján, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. A lapok világosak maradnak, ettől nem kell megijedni.

A krémhez a pudingport a tejben megfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk, hogy sima krémet kapjunk.

A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, kevés vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a cukrot és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük. Addig pároljuk, amíg az alma kissé összeesik, majd hagyjuk kihűlni.

Összeállítás: az első lapra rákenjük a pudingos krémet, ráhelyezzük a második lapot, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta az almatölteléket. A tetejére tesszük a harmadik lapot. A süteményt megszórhatjuk porcukorral, vagy készíthetünk rá vékony csokoládémázat is.

Tipp

Ha szeretnénk, a krémbe tehetünk kevés reszelt citromhéjat, ami friss ízt ad neki. A sütemény másnapra lesz igazán finom, amikor a tésztalapok kissé megpuhulnak és összeérnek a krémekkel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kremes-5/