Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl

Töltelék

  • 1,5 kg reszelt alma
  • 5 dkg margarin
  • fahéj

Krém

  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Mindegyik adagot közepes tepsi méretűre kinyújtjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon, egyenként 10-15 perc alatt világosra sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A reszelt almát a margarinnal és a fahéjjal megdinszteljük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.

A krémhez a lisztet, 3 evőkanál cukrot és a tejet összefőzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a margarint, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük.

A süteményt az alábbi sorrendben állítjuk össze: az első tésztalapot megkenjük a kihűlt almatöltelékkel, ráhelyezzük a második lapot, amit a krémmel borítunk be. A tetejére helyezzük a harmadik lapot, amit porcukorral szórunk meg.

A süteményt tálalás előtt hagyjuk pár órát pihenni, hogy a lapok jól megpuhuljanak. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kremes-6/