Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 1,5 kg alma
  • 8 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 0,5 liter tej
  • 25 dkg vaj
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor

Tetejére

  • tortabevonó

Elkészítése

Alufóliával kibélelt tepsibe ( 34 x 42 cm )a meghámozott almát szorosan egymás mellé szeleteljük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a 3 ek vizet, majd beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport meg a tojásfehérjékből felvert habot.

A massza felét az almára simítjuk, a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport. Ezt helyenként rákanalazzuk a sárga rétegre, így foltos lesz . Előmelegített sütőben, 160 fokon sütjük. Miközben sül, a tejben megfőzzük a pudingot. Míg a puding hűl, a vajat habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.

A már kihűlt sütiről lehúzzuk a fóliát és rákenjük a krémet, majd bevonjuk a csokimázzal. Ezek után hűtőben kicsit lehűtjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kremes-7/