Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a tojást és a tojássárgáját összegyúrjuk a margarinnal. Fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A masszát három részre osztjuk, majd mindegyiket 30×22 cm-es lappá nyújtjuk. Egyenként kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük, vigyázva, hogy ne száradjanak ki.
Almakrém készítése
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és kevés vajon megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a citromlevet és a fahéjat, majd elkeverjük.
Vaníliakrém készítése
A pudingport a tejjel és 5 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és amikor a puding teljesen kihűlt, összedolgozzuk vele.
Összeállítás
Az első tésztalapra rásimítjuk az almakrémet, erre kerül a második lap, majd a vaníliakrém. A tetejére helyezzük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tipp
A süteményt érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek szépen összeérjenek. Ha még mutatósabbra szeretnénk, a tetejét vékony csokoládéforgáccsal is megszórhatjuk.
