Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás krémes egy mutatós és ízletes sütemény, amelyben a fahéjas almás töltelék és a lágy vaníliakrém tökéletesen kiegészítik egymást. A puha tésztalapok közé töltve igazán ünnepi hangulatot áraszt, de hétköznapra is jó választás, ha valami különlegeset szeretnénk. A porcukorral hintett teteje még vonzóbbá teszi.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.01.

Tészta

Vaníliakrém

Almakrém

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a tojást és a tojássárgáját összegyúrjuk a margarinnal. Fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A masszát három részre osztjuk, majd mindegyiket 30×22 cm-es lappá nyújtjuk. Egyenként kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük, vigyázva, hogy ne száradjanak ki.

Almakrém készítése

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és kevés vajon megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a citromlevet és a fahéjat, majd elkeverjük.

Vaníliakrém készítése

A pudingport a tejjel és 5 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és amikor a puding teljesen kihűlt, összedolgozzuk vele.

Összeállítás

Az első tésztalapra rásimítjuk az almakrémet, erre kerül a második lap, majd a vaníliakrém. A tetejére helyezzük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp

A süteményt érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek szépen összeérjenek. Ha még mutatósabbra szeretnénk, a tetejét vékony csokoládéforgáccsal is megszórhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is