Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 15 dkg margarin
  • 45 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1-2 dl tej (az összeállításhoz )

Vaníliakrém

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor

Almakrém

  • 1 kg alma
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • őrölt fahéj

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a tojást és a tojássárgáját összegyúrjuk a margarinnal. Fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A masszát három részre osztjuk, majd mindegyiket 30×22 cm-es lappá nyújtjuk. Egyenként kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük, vigyázva, hogy ne száradjanak ki.

Almakrém készítése

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és kevés vajon megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a citromlevet és a fahéjat, majd elkeverjük.

Vaníliakrém készítése

A pudingport a tejjel és 5 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és amikor a puding teljesen kihűlt, összedolgozzuk vele.

Összeállítás

Az első tésztalapra rásimítjuk az almakrémet, erre kerül a második lap, majd a vaníliakrém. A tetejére helyezzük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp

A süteményt érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek szépen összeérjenek. Ha még mutatósabbra szeretnénk, a tetejét vékony csokoládéforgáccsal is megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kremes-8/