Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás krémes kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szalakáli
  • 20 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl

A vaníliás krémhez

  • 2 db tojássárgája
  • 0,5 liter tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin

Az almás töltelékhez

  • 1,5 kg alma (reszelve)
  • 10 dkg cukor (vagy méz )
  • fahéj
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, és közepes méretű tepsi hátán egyenként megsütjük. A krémhez a hozzávalókat (a margarin kivételével) sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, és jól összedolgozzuk a főzött krémmel. A 2 evőkanál vajon a reszelt almát kevés fahéjjal és mézzel addig főzzük, míg elfő a leve. Az alsó lapra rákenjük az almatölteléket, ráhelyezzük a második lapot, amelyre a vaníliás krémet simítjuk, majd befedjük a harmadik lappal. Végül gőz felett olvasztott csokoládéval bevonjuk a süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kremes-kocka/