Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás krémes pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 28*18 cm-es tepsihezTésztához

  • 4 tojás
  • csipet só
  • 8 g vaníliás porcukor
  • 100 g cukor
  • 120 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Almaréteghez

  • 4 db közepes alma
  • 2 evőkanál citromhéj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 20 g keményítő
  • 50 g víz

Krémhez

  • 2 tojássárgája
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1,5 dkg keményítő
  • 1,7 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 g zselatin
  • 3 evőkanál víz
  • 25 dkg mascarpone
  • 200 ml habtejszín

Elkészítése

Először a lapot sütjük ki, amit majd kettévágunk. Azért ezzel kezdünk, mert a kihült egyik lapra forrón fogjuk rákenni az almás tölteléket.

A tojásokat a sóval és 10 dkg cukorral sűrűre, habosra verjük. Elkeverjük a lisztet a sütőporral és apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.

180 fokon 20-25 percig sütjük sütőpapíros, 28*18 cm-es tepsiben.

Az almás réteghez az almákat meghámozzuk kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Ráöntjük a citromlevet, hozzáadjuk a fahéjat és a kristálycukrot, majd elkeverjük. 20 g keményítőt 50 g vízzel elkeverünk.

Az almát egy serpenyőben pároljuk 8-10 percig. Ha levet eresztett, ráöntjük a vizes keményítőt és sűrűre főzzük.

Ráöntjük még forrón az alsó lapra és elsimítjuk, majd együtt hűtjük ki.

A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a cukorral, keményítővel, vaniliával, majd hozzáöntjük a tej 1/3-át. A maradék tejet elforraljuk és hozzáöntjük a tojássárgás masszához, amit felfőzünk, sűrírünk.

A zselatint hideg vízzel leötve pár percig duzzasztjuk, pár másodperc alatt mikróban folyósra melegítve a meleg krémhez adva elkeverjük. Langyosra hülés után kikavarjuk a mascarponéval, végül a felvert tejszínt is hozzáadjuk és beleforgatjuk.

A kihűlt almás töltelékre kenjük a vaníliás krémet, befedjük a másik lappal és a tetejét porcukorral szórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kremes-pite/