Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 0,5 rúd vanília
  • 4 evőkanál tejföl
  • 20 dkg margarin

A pudinghoz

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin

Az almás krémhez

  • 1,5 kg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd három részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk tepsi méretűre (22*35 cm), majd 180 fokon 8-10 perc alatt világosra sütjük a lapokat tepsi hátulján.

A pudingot a szokásos módon elkészítjük és amint kihűlt, hozzáadjuk a cukorral elkevert margarint és jól kihabosítjuk.

Az almás krémhez meghámozzuk az almát, lereszeljük, végül a cukorral és a fahéjjal megpároljuk.

Összeállítjuk a süteményt: az első lapot megkenjük pudingos krémmel, amire egy másik lapot teszünk. Erre ráhalmozzuk az almás masszát egyenletesen, majd befedjük a harmadik lappal.

Tetejére porcukrot szórunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kremes/