Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Almás-krémsajtos pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 26 cm-es piteformához: Tésztához: 30 dkg finomliszt 20 dkg margarin 10 dkg barnacukor 1 cs vaníliás cukor csipet só 1 tojás (nagy) 1-2 ek hideg víz Almapüréhez: 25 dkg felkockázott, édes alma 3-4 ek méz 1 tk almáspite fűszerkeverék Töltelékhez: 25 dkg almapüré 25 dkg mascarpone 10 dkg barna porcukor 2 cs vaníliás […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.10.30.

Elkészítése

Hozzávalók egy 26 cm-es piteformához:
Tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 tojás (nagy)
  • 1-2 ek hideg víz

Almapüréhez:

  • 25 dkg felkockázott, édes alma
  • 3-4 ek méz
  • 1 tk almáspite fűszerkeverék

Töltelékhez:

  • 25 dkg almapüré
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg barna porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás (nagy)
  • 2 dl tejföl
  • 1 cs vaníliás pudingpor vagy 2-3 ek étkezési keményítő


Elkészítése:

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tojást, egy evőkanál hideg vizet és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (ha szükséges, akkor még egy pici vizet adhatunk hozzá).

Ezután csípjük le a tészta 2/3 részét, majd mindkét tésztagombócot csomagoljuk be fóliába és tegyük be 30 percre a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

Pihentetés után a nagyobbik tésztagombócot nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát.
Célszerű a forma aljába két szélesebb csík sütőpapírt tenni, melyek bőven túllógnak a formán, mert azok segítségével könnyen kitudjuk majd emelni a formából a pitét.

A mézet hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apró kockákra vágott almát, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd pár perc alatt, pároljuk puhára az almát (nem kell alá folyadékot önteni, mert az alma enged elegendő levet).

Amikor az alma puhára párolódott és szinte teljesen elpárolgott a leve, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük és hűtsük ki teljesen.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a barna porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és keverjük habosra. Ezután először egyesével keverjük hozzá tojásokat, majd az almapürét, végül pedig a pudingport is. A formában lévő tésztára óvatosan öntsük rá a tölteléket.

Vegyük ki a maradék tésztát a hűtőből, majd nyújtsuk ki vékonyra és helyezzük rá a töltelékre. Ezután egy villával több helyen böködjük meg mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 50 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 45 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a pitét, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is