Elkészítése
A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tojással és a tejföllel összegyúrjuk, hogy homogén tésztát kapjunk. A tésztát 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Egy lábasban cukorral és fahéjjal ízesítve megpároljuk, majd félretesszük hűlni. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és mindkettőt kinyújtjuk. Az egyik lapot zsírozott tepsibe helyezzük, majd megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, hogy felszívja az almák nedvességét. Erre ráhalmozzuk a párolt almát, és befedjük a másik tésztalappal.
A tetejét lekenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk, hogy a sütés során a gőz távozhasson. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
