Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárga
  • 1 citrom héja

Töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 15 dkg cukor (almától függően)
  • 5 dkg darált keksz
  • 5 dkg darált dió
  • fehéj
  • lekvár

Kenéshez

  • 1 tojássárgája

Elkészítése

A tésztát összegyúrjuk gyors mozdulatokkal és hűtőszekrényben pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát reszeljük, de a levét nem nyomkodjuk ki. A cukort, kekszet, diót és a fahéjt hozzákeverjük.

A tésztát elfelezzük, majd az egyiket kinyújtjuk és beletrítjuük a tepsibe (20*32 cm). Villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük percig.

Ha ez kész, akkor vékonyan lekenjük lekvárral, majd a tölteléket ráegyengetjük és befedjük a másik kinyújtott tésztával.

Tojássárgájával lekenjük, villával megszurkáljuk, megcsíkozzuk és mehet a sütőbe. Addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-lepeny-10/