Elkészítése
Tészta:
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a citrom reszelt héját, a tojásokat és a tejfölt. Addig gyúrjuk, amíg egynemű, lágy, de nem ragadós tésztát kapunk.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Mindkét darabot vékonyra nyújtjuk. Az első lapot egy zsírozott-lisztezett, kb. 20×30 cm-es tepsibe helyezzük.
Töltelék:
A reszelt almát kinyomkodjuk, hogy ne engedjen túl sok levet a sütés során. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és az őrölt fahéjat, majd jól összekeverjük. Az elkészített tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk a tepsiben lévő tésztalapra.
Összeállítás:
A másik tésztalapot kinyújtjuk, majd az almás töltelékre helyezzük. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz távozni tudjon, és lekenjük felvert tojással.
Sütés:
A lepényt előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 45 percig sütjük, amíg a teteje szép aranyszínű nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta teljesen átsült-e.
Tálalás:
A süteményt hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk. Porcukorral megszórva is kínálhatjuk.

