Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Almás lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a citrom reszelt héját, a tojásokat és a tejfölt. Addig gyúrjuk, amíg egynemű, lágy, de nem ragadós tésztát kapunk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Mindkét darabot vékonyra nyújtjuk. Az első lapot egy zsírozott-lisztezett, kb. 20×30 cm-es tepsibe helyezzük. Töltelék: A reszelt almát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.04.25.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

Tészta:

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a citrom reszelt héját, a tojásokat és a tejfölt. Addig gyúrjuk, amíg egynemű, lágy, de nem ragadós tésztát kapunk.

A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Mindkét darabot vékonyra nyújtjuk. Az első lapot egy zsírozott-lisztezett, kb. 20×30 cm-es tepsibe helyezzük.

Töltelék:

A reszelt almát kinyomkodjuk, hogy ne engedjen túl sok levet a sütés során. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és az őrölt fahéjat, majd jól összekeverjük. Az elkészített tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk a tepsiben lévő tésztalapra.

Összeállítás:

A másik tésztalapot kinyújtjuk, majd az almás töltelékre helyezzük. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz távozni tudjon, és lekenjük felvert tojással.

Sütés:

A lepényt előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 45 percig sütjük, amíg a teteje szép aranyszínű nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta teljesen átsült-e.

Tálalás:

A süteményt hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk. Porcukorral megszórva is kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is