Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja

Töltelék

  • 1 kg alma (reszelve )
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb 15 dkg cukor (az alma édességétől függ)
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítése

Tészta:

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a citrom reszelt héját, a tojásokat és a tejfölt. Addig gyúrjuk, amíg egynemű, lágy, de nem ragadós tésztát kapunk.

A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Mindkét darabot vékonyra nyújtjuk. Az első lapot egy zsírozott-lisztezett, kb. 20×30 cm-es tepsibe helyezzük.

Töltelék:

A reszelt almát kinyomkodjuk, hogy ne engedjen túl sok levet a sütés során. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és az őrölt fahéjat, majd jól összekeverjük. Az elkészített tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk a tepsiben lévő tésztalapra.

Összeállítás:

A másik tésztalapot kinyújtjuk, majd az almás töltelékre helyezzük. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz távozni tudjon, és lekenjük felvert tojással.

Sütés:

A lepényt előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 45 percig sütjük, amíg a teteje szép aranyszínű nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta teljesen átsült-e.

Tálalás:

A süteményt hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk. Porcukorral megszórva is kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-lepeny-2/