Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás lepény egy klasszikus sütemény, amely omlós tésztából és fahéjas-almás töltelékből áll. Egyszerűen elkészíthető, és bármilyen alkalomra kitűnő választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
zsuzsi369
Beküldte: 2013.09.28.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

Tészta

A réteslisztet, a finomlisztet, a porcukrot, a sütőport, a tojások sárgáját és a margarint összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.

Töltelék

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd ízlés szerint kristálycukorral és fahéjjal összekeverjük.

Összeállítás és sütés

A tészta egyik felét sütőpapíron kinyújtjuk, és egy 30×40 cm-es tepsibe helyezzük. Rásimítjuk a fahéjas almát, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütjük.

A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Tipp

A töltelékhez adhatunk kevés citromlevet vagy citromhéjat is, hogy frissebb ízt kapjon. Ha ropogósabb állagot szeretnénk, szórhatunk kevés darált diót vagy zsemlemorzsát a töltelék alá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
zsuzsi369
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is