Tészta
A réteslisztet, a finomlisztet, a porcukrot, a sütőport, a tojások sárgáját és a margarint összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
Töltelék
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd ízlés szerint kristálycukorral és fahéjjal összekeverjük.
Összeállítás és sütés
A tészta egyik felét sütőpapíron kinyújtjuk, és egy 30×40 cm-es tepsibe helyezzük. Rásimítjuk a fahéjas almát, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütjük.
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Tipp
A töltelékhez adhatunk kevés citromlevet vagy citromhéjat is, hogy frissebb ízt kapjon. Ha ropogósabb állagot szeretnénk, szórhatunk kevés darált diót vagy zsemlemorzsát a töltelék alá.