Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 8 közepes alma
  • kristálycukor
  • faháj

Elkészítése

Tészta

A réteslisztet, a finomlisztet, a porcukrot, a sütőport, a tojások sárgáját és a margarint összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.

Töltelék

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd ízlés szerint kristálycukorral és fahéjjal összekeverjük.

Összeállítás és sütés

A tészta egyik felét sütőpapíron kinyújtjuk, és egy 30×40 cm-es tepsibe helyezzük. Rásimítjuk a fahéjas almát, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütjük.

A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Tipp

A töltelékhez adhatunk kevés citromlevet vagy citromhéjat is, hogy frissebb ízt kapjon. Ha ropogósabb állagot szeretnénk, szórhatunk kevés darált diót vagy zsemlemorzsát a töltelék alá.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-lepeny-3/