Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2-3 ek tejföl
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 8 nagy méretű alma
- cukor és fahéj ízlés szerint
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral. Elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk, majd két részre osztjuk.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Fahéjjal, cukorral ízesítjük és addig főzzük, míg el nem fő a leve. Még melegen hozzákeverjük a margarint.
A két tésztadarabot nagyobb tepsi méretűre (35*25) kinyújtjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük (vagy kivajazzuk és lisztezzük). Az egyik tésztalapot belehelyezzük a tepsibe, egyenletesen rásimítjuk az almát, majd befedjük a másik tésztalappal.
Villával jól megszurkáljuk, majd lekenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.