Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 1 csomag sütőpor 12 dkg porcukor 15 dkg margarin 2 tojássárgája kb 4 evőkanál tejföl csipet só Töltelékhez: 1,5 kg savanykásabb alma 5 evőkanál cukor 2 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál zsemlemorzsa fahéj ízlés szerint Lekenéshez: 2 tojásfehérje Elkészítése: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral összekeverjük és félretesszük. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
csehborbala
Beküldte: 2017.11.13.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • kb 4 evőkanál tejföl
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 1,5 kg savanykásabb alma
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • fahéj ízlés szerint

Lekenéshez:

  • 2 tojásfehérje


Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral összekeverjük és félretesszük.

A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval és a porcukorral összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk.

Elfelezzük a tésztát, az egyiket gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

Az almát kinyomkodjuk, a vaníliás cukorral, a zsemlemorzsával és a fahéjjal összekeverjük, a tésztára simítjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a töltelékre fektetjük.

Tojásfehérjével lekenjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben közepes lángnál 25-30 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
csehborbala
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is