Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 kávéskanál tejföl
  • 6 nagyobb szem alma

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tojással és a tejföllel összegyúrjuk, hogy homogén tésztát kapjunk. A tésztát 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Egy lábasban cukorral és fahéjjal ízesítve megpároljuk, majd félretesszük hűlni. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és mindkettőt kinyújtjuk. Az egyik lapot zsírozott tepsibe helyezzük, majd megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, hogy felszívja az almák nedvességét. Erre ráhalmozzuk a párolt almát, és befedjük a másik tésztalappal.

A tetejét lekenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk, hogy a sütés során a gőz távozhasson. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-lepeny/