Elkészítése
Töltelék:
Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát, majd kockázzuk fel.
A mézet hevítsük fel, adjuk hozzá az almát, szórjuk meg az almáspite fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral. Pároljuk néhány percig, hogy az alma kissé megpuhuljon, de maradjon roppanós. Hagyjuk kihűlni, majd szűrőben csepegtessük le.
Formázás:
Az előnyújtott leveles tésztát a papírral együtt terítsük ki és vágjuk egyforma kockákra. Mindegyik közepére tegyünk egy adag lecsepegtetett almát. A széleket kenjük meg felvert tojással, majd hajtsuk félbe vagy formázzuk tetszés szerint. A széleket villával nyomkodjuk le, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
Sütés:
A megtöltött tésztákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kissé távolabb. Kenjük le a tetejüket is tojással. Előmelegített sütőben, 170 fokon süssük aranybarnára. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás:
Szórjuk meg porcukorral és langyosan kínáljuk. Frissen a legfinomabb, nehéz megállni, hogy ne együnk belőle rögtön több darabot.
Tipp:
A töltelékhez adhatunk darált diót vagy mazsolát is, így még különlegesebb lesz az íze.


