Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás levél egy gyorsan elkészíthető, leveles tésztából készült sütemény. Az enyhén fűszeres, mézzel párolt alma töltelék és a ropogós tészta tökéletes páros, amely desszertnek vagy vendégváró falatnak is ideális.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Töltelék:

Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát, majd kockázzuk fel.

A mézet hevítsük fel, adjuk hozzá az almát, szórjuk meg az almáspite fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral. Pároljuk néhány percig, hogy az alma kissé megpuhuljon, de maradjon roppanós. Hagyjuk kihűlni, majd szűrőben csepegtessük le.

Formázás:

Az előnyújtott leveles tésztát a papírral együtt terítsük ki és vágjuk egyforma kockákra. Mindegyik közepére tegyünk egy adag lecsepegtetett almát. A széleket kenjük meg felvert tojással, majd hajtsuk félbe vagy formázzuk tetszés szerint. A széleket villával nyomkodjuk le, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

Sütés:

A megtöltött tésztákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kissé távolabb. Kenjük le a tetejüket is tojással. Előmelegített sütőben, 170 fokon süssük aranybarnára. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

Tálalás:

Szórjuk meg porcukorral és langyosan kínáljuk. Frissen a legfinomabb, nehéz megállni, hogy ne együnk belőle rögtön több darabot.

Tipp:

A töltelékhez adhatunk darált diót vagy mazsolát is, így még különlegesebb lesz az íze.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is