Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás levél recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta (50 dkg)
  • 1,5 kg alma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál almáspite fűszerkeverék
  • 1 tojás

Elkészítése

Töltelék:

Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát, majd kockázzuk fel.

A mézet hevítsük fel, adjuk hozzá az almát, szórjuk meg az almáspite fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral. Pároljuk néhány percig, hogy az alma kissé megpuhuljon, de maradjon roppanós. Hagyjuk kihűlni, majd szűrőben csepegtessük le.

Formázás:

Az előnyújtott leveles tésztát a papírral együtt terítsük ki és vágjuk egyforma kockákra. Mindegyik közepére tegyünk egy adag lecsepegtetett almát. A széleket kenjük meg felvert tojással, majd hajtsuk félbe vagy formázzuk tetszés szerint. A széleket villával nyomkodjuk le, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

Sütés:

A megtöltött tésztákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kissé távolabb. Kenjük le a tetejüket is tojással. Előmelegített sütőben, 170 fokon süssük aranybarnára. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

Tálalás:

Szórjuk meg porcukorral és langyosan kínáljuk. Frissen a legfinomabb, nehéz megállni, hogy ne együnk belőle rögtön több darabot.

Tipp:

A töltelékhez adhatunk darált diót vagy mazsolát is, így még különlegesebb lesz az íze.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-level/