Elkészítése
Az almákat meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a mazsolát, a nádcukrot, a fahéjat és rászórjuk a vaníliás pudingport és a búzadarát. Ezeket összeforgatjuk és állni hagyjuk, ameddig előkészítjük a tésztát.
A tésztát kiterítjük szilikonos papírra, majd nyújtófával kicsit átnyújtjuk, hogy kb A/3-as méretű legyen.
Ezután a tölteléket rászórjuk a tésztára. Az egyik szélénél kb 5 cm részt töltelék nélkül hagyunk. A tésztát ezután lazán feltekerjük úgy, hogy a töltelék menti rész legyen az alja a tekercsünknek.
Az almás tekercset szilikonos papírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a felvert tojássárgájával, majd éles késsel vagy pizza szeletelővel a tetejét bevagdossuk. Forró sütőbe helyezzük és 200 fokon ropogósra sütjük.
Ezután a süteményt kihűtjük és tálaláskor porcukorral megszórjuk.










