Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás leveles sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta (nem mirelit)
  • 1 kg alma
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál mazsola
  • 2 evőkanál vaníliaízű pudingpor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a mazsolát, a nádcukrot, a fahéjat és rászórjuk a vaníliás pudingport és a búzadarát. Ezeket összeforgatjuk és állni hagyjuk, ameddig előkészítjük a tésztát.

A tésztát kiterítjük szilikonos papírra, majd nyújtófával kicsit átnyújtjuk, hogy kb A/3-as méretű legyen.

Ezután a tölteléket rászórjuk a tésztára. Az egyik szélénél kb 5 cm részt töltelék nélkül hagyunk. A tésztát ezután lazán feltekerjük úgy, hogy a töltelék menti rész legyen az alja a tekercsünknek.

Az almás tekercset szilikonos papírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a felvert tojássárgájával, majd éles késsel vagy pizza szeletelővel a tetejét bevagdossuk. Forró sütőbe helyezzük és 200 fokon ropogósra sütjük.

Ezután a süteményt kihűtjük és tálaláskor porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-leveles-sutemeny/