Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Almás- madulás sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 125 g vaj (tészta) 125 g porcukor (tészta) 1 csomag vaníliás cukor (tészta) 1 csipet só (tészta) 175 g liszt (sima és féldara, tészta) 2 tk sütőpor (tészta) 50 ml tej (tészta) 1 tojás (tészta) 1 tojássárgája (tészta) 100 g mandulapehely (tésztára) 1 csomag fahéjas cukor (tésztára) 1 tojás (tésztára) 400 g alma (kockára […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.01.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 125 g vaj (tészta)
  • 125 g porcukor (tészta)
  • 1 csomag vaníliás cukor (tészta)
  • 1 csipet só (tészta)
  • 175 g liszt (sima és féldara, tészta)
  • 2 tk sütőpor (tészta)
  • 50 ml tej (tészta)
  • 1 tojás (tészta)
  • 1 tojássárgája (tészta)
  • 100 g mandulapehely (tésztára)
  • 1 csomag fahéjas cukor (tésztára)
  • 1 tojás (tésztára)
  • 400 g alma (kockára vágva, töltelék)
  • 300 ml víz (töltelék)
  • 100 g cukor
  • 1 csomag fahéjas cukor (töltelék)
  • 1⁄2 citromlé (töltelék)
  • 1 vaníliás pudingpor (töltelék)
  • 300 g fehér joghurt (joghurtos töltelék)
  • 20 g porcukor (joghurtos töltelék)
  • 1 csomag fahéjas cukor (joghurtos töltelék)
  • 250 ml habtejszín (joghurtos töltelék)
  • 20 g zselatinpor (joghurtos töltelék)
  • 100 ml forró víz (joghurtos töltelék)


Elkészítése:

Elkészítjük a tésztát: a puha vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a csipet sót, újra kikeverjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a tejet a tojással és a sárgával, majd jó alaposan keverjük hozzá a cukros vajhoz. A kapott tésztát kizsírozott, kilisztezett tepsibe kenjük, lekenjük egy felvert tojással, majd megszórjuk a fahéjas mandulaszirmokkal. Előremelegített sütőben kb. 12 percet sütjük 200 fokon. A sütőben hagyjuk kb. 10 percet pihenni, majd még forrón kettévágjuk.

Elkészítjük az almás tölteléket: A megtisztított, és kockákra vágott almát a 3 dl vízben megfőzzük a citromlével, és a cukrokkal együtt A pudingport kevés vízben simára keverjük, majd ráöntjük az almára, és folytonos keverés mellett kb. 1 percet főzzük, hogy sűrű legyen. A kettévágott tésztánk egyik darabját megfordítjuk, hogy a mandulaszirmok legyenek alul, majd rásimítjuk a még forró almás tölteléket. Hagyjuk alaposan kihűlni.

Elkészítjük a joghurtos tölteléket: A joghurtokat fakanállal összekeverjük a porcukorral és a fahéjas cukorral, hozzákeverjük a felvert habtejszínt, majd a forró vízben feloldott zselatint is. Alaposan összekeverjük és rásimítjuk az almatöltelékre. A tésztánk fennmaradó darabját rátesszük a joghurtos töltelékre, hűtőbe dugjuk min. 4 órára. Tálalás előtt tetszés szerint szeleteljük fel.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is