Elkészítése
Tészta:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált mákot, az oolajat, a reszelt citromhéjat, valamint a fűszereket: szegfűszeget, csillagánizst és kardamomot. Ezután beleforgatjuk a reszelt almát és a tejfölt is.
A masszát sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe öntjük és a tetejét elsimítjuk.
Sütés:
165 fokra előmelegített sütőben kb 25–30 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.
Máz:
A csokoládét és a vajat gőz felett felolvasztjuk. Amikor már félig megolvadt, hozzákeverjük a tejszínt és simára dolgozzuk. A kész mázat a kihűlt sütemény tetején elsimítjuk.
Miután a csokoládé megdermedt, a süteményt kockákra vágjuk és tálaljuk.
Tipp:
Ha szeretnéd, a mázba kevés narancshéjat vagy rumaromát is tehetsz, így még különlegesebb ízt kap a sütemény. A tetejét megszórhatod pirított mandulával vagy kókuszreszelékkel is.

