Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás-mákos kocka könnyen elkészíthető, szaftos sütemény, amelyben a reszelt alma frissessége és a darált mák különleges íze találkozik. Hétköznapi desszertnek és vendégvárónak is kiváló.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2017.11.27.

Tésztához:

Mázhoz:

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált mákot, az oolajat, a reszelt citromhéjat, valamint a fűszereket: szegfűszeget, csillagánizst és kardamomot. Ezután beleforgatjuk a reszelt almát és a tejfölt is.

A masszát sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe öntjük és a tetejét elsimítjuk.

Sütés:

165 fokra előmelegített sütőben kb 25–30 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.

Máz:

A csokoládét és a vajat gőz felett felolvasztjuk. Amikor már félig megolvadt, hozzákeverjük a tejszínt és simára dolgozzuk. A kész mázat a kihűlt sütemény tetején elsimítjuk.

Miután a csokoládé megdermedt, a süteményt kockákra vágjuk és tálaljuk.

Tipp:

Ha szeretnéd, a mázba kevés narancshéjat vagy rumaromát is tehetsz, így még különlegesebb ízt kap a sütemény. A tetejét megszórhatod pirított mandulával vagy kókuszreszelékkel is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is