Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-málnás morzsasüti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Hozzávalók a morzsához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor

Hozzávalók a gyümölcsös részhez:

  • 2 db alma
  • 20 dkg málna (v. szeder, áfonya..)
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 mk őrölt fahéj


Elkészítése:

Tegyük bele a lisztet és a cukrot egy tálba, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Ezután kezdjük el az ujjainkkal összemorzsolni, hogy egy zsemlemorzsa szerű morzsát kapjunk.

A málnát tegyük egy szűrőbe, majd alaposan mossuk meg, és hagyjuk teljesen lecsepegni a vizet. Az almát hámozzuk meg, vágjuk négybe, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel kisebb kockára.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a felkockázott almát, majd szórjuk meg az őrölt fahéjjal. Ezután keverjük alaposan össze, majd fedjük le a serpenyőt, és pár perc alatt pároljuk félpuhára az almát.

Ezután vegyük le a fedőt, és pároljuk még pár percig, hogy a leve besűrűsödjön. Egy sütőtálba (v. kisebb tepsibe) öntsük bele a karamellizált almát, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett málnát, (v. szedret) és óvatosan keverjük össze.

Végül szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd szórjuk a tetejére az édes morzsát is. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (szép világosra, ropogósra süljön a morzsa a tetején)

Az elkészült gyümölcsös morzsát vegyük ki a sütőből, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni. Tálalás előtt a még meleg gyümölcsös morzsát szedjük tányérra, kanalazzunk rá egy gombóc vanília fagylatot, és úgy kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-malnas-morzsasuti/