Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás marcipános piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tepsi kikenéséhez

  • kb 10 dkg vaj

A tészta hozzávalói

  • 6 db savanykás alma
  • cukor
  • őrölt fahéj
  • 15 dkg vágott dió
  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg marcipán (reszelve )

A díszítéshez

  • 5 dkg olvasztott csokoládé (el is maradhat)

Elkészítése

A tepsit vastagon kikenjük vajjal, majd bőven megszórjuk kristálycukorral. Rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt alma szeleteket, majd megszórjuk cukorral, őrölt fahéjjal és darabos dióval. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és amíg elkészítjük a piskótát, betesszük az almákat karamellizálódni.

Az egész tojásokat a cukrokkal, és az olvasztott vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet és a reszelt marcipánt.

Ráöntjük a tepsiben karamellizált almára, és 170 fokon kb fél óra alatt megsütjük. A kihűlt sütit egy tálcára borítjuk,és olvasztott csokit csorgatunk a tetejére.

Tepsi méret: 25×39 cm

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-marcipanos-piskota/