Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A meggyet ha miretlit, akkor egy szűrőbe tesszük, hogy kiengedjen és lecsepegjen. Ha befőtt, akkor alaposan lecsepegtetjük.
Az almát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Megszórjuk kevés cukorral és zsemlemorzsával.
Összeállítás:
Egy 24*34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hűtőből kivesszük a tésztát, kinyújtjuk a tepsi méretére, majd beletesszük. Vékonyan lekenjük lekvárral, majd csíkokban felváltva almát és meggyet teszünk rá.
190 fokos előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.
Közben a piskóta hozzávalóiból (a kakaópor kivételével) kikeverjük a tésztát. A kész piskótamasszát elfelezzük és az egyik felébe beleforgatjuk a kakaóport is.
A félig megsütött süteményt kivesszük a sütőből és a meggyre sárga piskótamasszát rakunk, az almára kakaósat, felváltva. Gyorsan visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a piskóta el nem készül.
A kész süteményt kihűtjük, majd szeleteljük és porcukorral megszórjuk.