Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-meggyes gyümölcskocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 0,5 csomag sütőpor

Pudinghoz

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 2 evőkanál kristálycukor

Tetejére

  • 2 db alma
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag színtelen tortazselé
Almás-meggyes gyümölcskocka

Elkészítése

A 3 tojásból, 3 ek cukorból és a lisztből, sütőporból a szokásos módon piskótát készítünk. A pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, a meggyet pedig lecsepegtetjük. A kihűlt pudingot a piskótára kenjük, majd a tetejére helyezzük szépen a gyümölcsöket és a végén meghintjük vaníliás cukorral.

Szokásos módon elkészítjük a tortazselét, a sütemény tetejére kanalazzuk, ha már kezd megdermedni. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhető és tálalható is a desszert.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-meggyes-gyumolcskocka/