Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás résszel kezdjük. Egy serpenyőben (az még jobb, ha süthető is) karamellizáljuk meg a cukrot, majd hozzáadjuk a reszelt almát és szép aranybarnára pirítjuk. Amikor már szép piros az alma, akkor hozzákeverjük a darabolt almát, beletesszük a vaníliát, a citrom héját és a levét, majd elkeverjük. Elzárjuk alatta a lángot és félretesszük. A morzsához […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2020.07.13.

Almás réteg

Morzsás réteghez

Elkészítése

Az almás résszel kezdjük. Egy serpenyőben (az még jobb, ha süthető is) karamellizáljuk meg a cukrot, majd hozzáadjuk a reszelt almát és szép aranybarnára pirítjuk.

Amikor már szép piros az alma, akkor hozzákeverjük a darabolt almát, beletesszük a vaníliát, a citrom héját és a levét, majd elkeverjük. Elzárjuk alatta a lángot és félretesszük.

A morzsához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a puha vajat, majd összemorzsoljuk az egészet. Beletessszük a müzlit és elkeverjük.

Ha az almát egy nem süthető edényben pároltuk, akkor tegyük át egy kisebb jénaiba vagy más süthető edénybe, szórjuk a tetejére a morzsát, majd süssük 200 fokon, alsó-felső sütéssel kb 12-15 percig.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is