Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás morzsasüti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Almás réteg

  • 6 darab alma (3 alma reszelve, 3 kisebb kockákra vágva)
  • 6 evőkanál cukor (ízlés szerint kevesebb is lehet)
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • fahéj
  • cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 citrom leve

Morzsás réteghez

  • 100 g finomliszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 50 g puha vaj
  • csipet fahéj
  • 4 evőkanál granola (vagy müzli, esetleg zabpehely)

Elkészítése

Az almás résszel kezdjük. Egy serpenyőben (az még jobb, ha süthető is) karamellizáljuk meg a cukrot, majd hozzáadjuk a reszelt almát és szép aranybarnára pirítjuk.

Amikor már szép piros az alma, akkor hozzákeverjük a darabolt almát, beletesszük a vaníliát, a citrom héját és a levét, majd elkeverjük. Elzárjuk alatta a lángot és félretesszük.

A morzsához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a puha vajat, majd összemorzsoljuk az egészet. Beletessszük a müzlit és elkeverjük.

Ha az almát egy nem süthető edényben pároltuk, akkor tegyük át egy kisebb jénaiba vagy más süthető edénybe, szórjuk a tetejére a morzsát, majd süssük 200 fokon, alsó-felső sütéssel kb 12-15 percig.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-morzsasuti/