Töltelék elkészítése
Az almát durvára reszeljük, majd a mazsolával és a porcukorral összekeverjük. Félretesszük, amíg a tészta elkészül.
Tészta elkészítése
A tojást felverjük, majd hozzákeverjük a porcukrot, az olajat és a joghurtot, és jó habosra dolgozzuk. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, az aprított diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát. Ezután a száraz keveréket a tojásos masszához adjuk, és sima tésztává dolgozzuk.
Muffin összeállítása
A muffin sütő mélyedéseit kikenjük margarinnal vagy muffin papírral béleljük. Mindegyik mélyedést félig megtöltjük tésztával, a közepére teszünk egy kiskanál tölteléket, majd ismét tésztával fedjük be. A tetejére egy almaszeletet helyezünk, és megszórjuk a dióból, fahéjból és cukorból álló keverékkel.
Sütés
A muffinokat 180 °C-ra előmelegített sütőben 20–25 perc alatt megsütjük, amíg a tetejük szép aranybarnára sül.
Tipp
A mazsolát lecserélhetjük apróra vágott aszalt áfonyára vagy barackra is. Ha szeretjük a különlegesebb ízeket, a töltelékbe tehetünk egy kevés reszelt citromhéjat, amely frissességet ad a muffinoknak.