Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 15 dkg porcukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg aprított dió
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 0,8 dl étolaj
  • 1,25 dl natúr joghurt

Töltelékhez

  • 1 db alma
  • 4 dkg mazsola
  • 1 evőkanál porcukor

Tetejére

  • 3 db alma
  • 3 evőkanál aprított dió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése

Töltelék elkészítése

Az almát durvára reszeljük, majd a mazsolával és a porcukorral összekeverjük. Félretesszük, amíg a tészta elkészül.

Tészta elkészítése

A tojást felverjük, majd hozzákeverjük a porcukrot, az olajat és a joghurtot, és jó habosra dolgozzuk. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, az aprított diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát. Ezután a száraz keveréket a tojásos masszához adjuk, és sima tésztává dolgozzuk.

Muffin összeállítása

A muffin sütő mélyedéseit kikenjük margarinnal vagy muffin papírral béleljük. Mindegyik mélyedést félig megtöltjük tésztával, a közepére teszünk egy kiskanál tölteléket, majd ismét tésztával fedjük be. A tetejére egy almaszeletet helyezünk, és megszórjuk a dióból, fahéjból és cukorból álló keverékkel.

Sütés

A muffinokat 180 °C-ra előmelegített sütőben 20–25 perc alatt megsütjük, amíg a tetejük szép aranybarnára sül.

Tipp

A mazsolát lecserélhetjük apróra vágott aszalt áfonyára vagy barackra is. Ha szeretjük a különlegesebb ízeket, a töltelékbe tehetünk egy kevés reszelt citromhéjat, amely frissességet ad a muffinoknak.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-muffin/