Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az almás-őszibarackos pite egyszerre frissítő és illatos sütemény, amelyben az alma savanykás íze és a barack lédús édessége remekül kiegészíti egymást. A vajas tészta és a fahéjas gyümölcstöltelék együtt egy igazi klasszikus, otthonos desszertet ad.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.02.

Tésztához

Töltelék

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojássárgáját, a vajat és a vizet összegyúrjuk. Amikor a tészta összeállt, fóliába csomagoljuk, és pihentetésre a hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

Töltelék készítése

Az almát és az őszibarackot meghámozzuk, felszeleteljük, majd egy tálban összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal és a liszttel. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy a gyümölcs levet engedjen.

Összeállítás és sütés

A tésztát két részre osztjuk, egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobb részt kinyújtjuk, majd kivajazott sütőformába helyezzük úgy, hogy az alját és az oldalát is befedje. Ráöntjük a gyümölcsös tölteléket, végül a tetejére rátesszük a másik kinyújtott tésztalapot. Az oldalakat összenyomkodjuk, hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranybarnára sütjük.

Tipp

A tetejét megkenhetjük felvert tojással, és megszórhatjuk kevés kristálycukorral, hogy szép fényes és ropogós legyen. Vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal tálalva még ünnepibb desszertet kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is