Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-őszibarackos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 2,5 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1-2 evőkanál víz

Töltelék

  • 5-6 db alma
  • 2 db őszibarack
  • 0,5 bögre cukor
  • 2 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojássárgáját, a vajat és a vizet összegyúrjuk. Amikor a tészta összeállt, fóliába csomagoljuk, és pihentetésre a hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

Töltelék készítése

Az almát és az őszibarackot meghámozzuk, felszeleteljük, majd egy tálban összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal és a liszttel. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy a gyümölcs levet engedjen.

Összeállítás és sütés

A tésztát két részre osztjuk, egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobb részt kinyújtjuk, majd kivajazott sütőformába helyezzük úgy, hogy az alját és az oldalát is befedje. Ráöntjük a gyümölcsös tölteléket, végül a tetejére rátesszük a másik kinyújtott tésztalapot. Az oldalakat összenyomkodjuk, hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranybarnára sütjük.

Tipp

A tetejét megkenhetjük felvert tojással, és megszórhatjuk kevés kristálycukorral, hogy szép fényes és ropogós legyen. Vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal tálalva még ünnepibb desszertet kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-oszibarackos-pite/