Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás párna recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag előre nyújtott leveles tészta
  • 5 db közepes nagyságú alma
  • fahéj és kristálycukor ízlés szerint
  • 1 evőkanál étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor kevés vízben csomómentesre keverve
  • 1 tojás

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük.

Egy serpenyőben néhány percig pároljuk és közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Közben a keményítőt/pudingport kikeverjük kevés vízzel, majd az almára öntjük és besürítjük vele.

Az almás tölteléket félretesszük és kihűtjük.

A leveles tésztát kitekerjük és 8 egyforma téglalapra vágjuk. A téglalapok egyik felé 2 párhuzamos bemetszést ejtünk, a másik felére pedig almás tölteléket halmozunk. A töltelék mellett körbekenjük a tészta szélét kevés vízzel, majd ráhajtjuk a bevágott részét és a széleket villával összenyomkodjuk.

Felvert tojással lekenjük és 210 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-parna-3/