Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 6 db tojás
  • 35 dkg cukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
Almás piskóta kép

Elkészítése

Hámozzuk meg az almát, majd vágjuk vékony szeletekre. Egy tepsit vajazzunk ki, majd lisztezzük be. Az aljára szórjunk egy kevés zsemlemorzsát és cukrot, és helyezzük bele az almaszeleteket.

A tojássárgákat keverjük ki 2 dl vízzel és a cukorral, hogy sima legyen. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a tojássárgás keverékbe. Ezután apránként adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, hogy egy könnyű tésztát kapjunk.

A masszát osszuk ketté, és az egyik feléhez keverjük hozzá a kakaóport. A kakaós tésztát öntsük az almakarikákra, majd ráöntjük a sárga masszát is.

Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük tűpróbáig, amíg szépen meg nem sül.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-piskota-2/