Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg vaj
  • 40 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 0,5 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl

Töltelékhez

  • 2 kg alma (pucolás után 1,5 kg lesz)
  • fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és puha tésztát gyúrunk belőle.

Két részre osztjuk és pár órára hűtőbe tesszük.

Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd lereszeljük. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, majd hagyjuk pihenni.

Az egyik cipót egy 30*20 cm-es tepsibe nyújtjuk, amit előtte kivajaztunk és megszórtunk zsemlemorzsával. Az alma levét kinyomkodjuk és eloszlatjuk a tésztán és megszórjuk kevés zsemlemorzsával.

A másik cipót is kinyújtjuk tepsiméretűre, majd ráfektetjük az almára. A tetejét megkenjük tojássárgájával. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd 40 perc alatt megsütjük.

Akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-10/