Elkészítése
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd közepes lángon megpároljuk. Ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. Ha díszíteni szeretnénk, egy maréknyi tésztát félreteszünk.
Egy tepsit (vagy egy 30 cm átmérőjű pizzaformát) sütőpapírral kibélelünk. Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, és a tepsi aljára helyezzük. Meghintjük egy kevés zsemlemorzsával, majd rásimítjuk az alma felét. Kinyújtjuk a második tésztalapot, befedjük vele az almás réteget, majd villával néhány helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben.
Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük a másik tepsiben.
Előmelegített sütőben 150 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
