Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás pite egy hagyományos sütemény, amely mindig jó választás. A puha tészta és a fahéjas alma együtt igazi klasszikus

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
lucakamilla
Beküldte: 2013.09.30.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Tészta

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a sót és a vaníliás cukrot, majd könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle. A tésztát két cipóra osztjuk.

Töltelék

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd fahéjjal és cukorral (vagy édesítőszerrel) ízesítjük. Rövid ideig állni hagyjuk, majd kissé kinyomkodjuk.

Összeállítás és sütés

Az első tésztacipót kb. 30×40 cm-es tepsi méretére nyújtjuk, a kivajazott, kilisztezett tepsibe fektetjük. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával, búzadarával vagy keményítővel, hogy felszívja az alma levét. Rásimítjuk a fahéjas almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.

A tetejét villával megszurkáljuk, majd felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütjük.

Tipp

A töltelék ízét mazsolával vagy darált dióval is gazdagíthatjuk. A kész pitét szeletelés előtt érdemes teljesen kihűteni, így szebben vágható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
lucakamilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is