Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás pite egy igazi klasszikus, amely mindig megállja a helyét a családi asztalon. A ropogós tészta és az illatos, fahéjas alma tökéletes párost alkot, így bármilyen alkalomra kiváló sütemény. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis minden falatja otthonos hangulatot áraszt.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
rikiki
Beküldte: 2013.10.22.

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

Tészta készítése

A langyos, cukrozott tejben elkeverjük az élesztőt és 3 evőkanál lisztet, majd meleg helyen felfuttatjuk. A maradék lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk benne. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a kovászt és a tejfölt, majd sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, szobahőmérsékleten kb. fél órát pihentetjük.

Töltelék készítése

A reszelt almát a cukorral folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a leve el nem fő. Ekkor hozzáadjuk a fahéjat, majd teljesen kihűtjük. A kihűlt almához a zsemlemorzsát is belekeverjük, így nem áztatja el a tésztát.

Összeállítás

A tészta háromnegyed részét a piteforma méreténél kicsit nagyobbra nyújtjuk, majd a formába helyezzük úgy, hogy a szélein 1–2 cm-rel túllógjon. Villával megszurkáljuk. Erre egyenletesen ráterítjük az almás tölteléket. A maradék tésztát kinyújtjuk, majd kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, és rácsosan a töltelék tetejére helyezzük. Újabb fél órát pihentetjük.

Sütés előtt a rácsokat tojássárgájával megkenjük, majd közepes hőfokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a töltelékhez tehetünk egy marék mazsolát vagy durvára vágott diót. A tetejét tálaláskor meghinthetjük porcukorral is, így még mutatósabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
rikiki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is