Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A lisztben elmorzsolom a hidegen belekockázott margarint, majd hozzáadom a többi alapanyagot. A végén a tejföllel kiegészítve gyúrom nyújtható tésztává. A tésztát két cipóvá vágom, és míg lereszelem az almát, a hűtőbe teszem. A reszelt almát cukorral és fahéjjal ízesítem. Kinyújtom az egyik cipót és a tepsibe rakom. Megszórom kevés darával vagy dióval (ki mivel […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.12.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

A lisztben elmorzsolom a hidegen belekockázott margarint, majd hozzáadom a többi alapanyagot. A végén a tejföllel kiegészítve gyúrom nyújtható tésztává. A tésztát két cipóvá vágom, és míg lereszelem az almát, a hűtőbe teszem. A reszelt almát cukorral és fahéjjal ízesítem.

Kinyújtom az egyik cipót és a tepsibe rakom. Megszórom kevés darával vagy dióval (ki mivel szereti). Erre rakom a kinyomkodott, lereszelt almát. Majd kinyújtom a másik fele tésztát és lefedem vele az almát.

Villával megszurkálom, tojással megkenem, és előmelegített sütőbe teszem. Amikor szép aranybarna a teteje, már kész is. Felkockázom és szépen tálcára helyezem. Aki szereti, szórhat még a tetejére porcukrot. Jó étvágyat! 🙂

Sztori:

Az első süti, aminek a készítését megtanultam egy nagyon kedves ismerősömtől. Tudom, hogy nem egy “nagy” dolog, de ez az egyik legkedvesebb receptem és a legkedvesebb sütim… 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is