Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 450 g sima liszt
  • 250 g vaj
  • 2 darab tojás
  • 150 g porcukor
  • 2 ek tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • zsemlemorzsa (prézli)
  • reszelt citromhéj

Töltelék:

  • 1500 g reszelt alma
  • citromlé, őrölt fahéj, cukor


Elkészítése:

A sima lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, belereszeljük a citromhéjat és elmorzsoljuk a puha vajjal. A közepébe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (min. 30 perce hűtőbe tesszük). Addig az almákat meghámozzuk, durva lyukú reszelőn lereszeljük, levét kissé kinyomjuk.

A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet őrölt fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket. Kevés olajon megdinszteljük a lereszelt almát, majd hagyjuk kihűlni. Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk. A kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával megszórjuk.

Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal befedjük. Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe helyezve 200 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A kész almás pitét, ha kicsit meghűlt, szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük, így kínáljuk.

[box style=”info”]Elkészítettem már édesítővel is. Úgy is finom.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-25/