Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 1 ek. rum
- csipet só
- 1 cs sütőpor
- 1 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék
- 2 kg édes alma
- 6 ek kristálycukor
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- őrölt csillagánizs
- őrölt kardamom mag
- 1 cs vaníliás cukor
- kb. 4 ek kekszmorzsa
- 1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítése:
Az almát meghámozom, majd lereszelem, és citromlével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ha már levet engedett, enyhén kifacsarom.
Összekeverem a cukrot a fűszerekkel. Félreteszem, és a tészta hozzávalóit a robotgéppel bedagasztom. A tepsit vajazom, lisztezem. A tésztát két lapba kinyújtom, az egyiket a tepsibe rakom, és villával megszurkálom, majd megszórom kekszmorzsával és az almát ráterítem, és rászórom a fűszeres cukrot.
Újra megszórom kekszmorzsával, és ráterítem a másik lapot. Ezt is villával megszurkálom, és végül tojással vékonyan lekenem. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt porcukorral megszórom, és kockákra szeletelem. Istenien finom.

