Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg margarin
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só
  • kb. 2 evőkanál tejföl (amivel összegyúrom )

Töltelék

  • alma
  • cukor (csak ha nem elég édes az alma)
  • fahéj (aki így szereti)
  • búzadara (vagy őrölt dió )

Elkészítése

A lisztben elmorzsolom a hidegen belekockázott margarint, majd hozzáadom a többi alapanyagot. A végén a tejföllel kiegészítve gyúrom nyújtható tésztává. A tésztát két cipóvá vágom, és míg lereszelem az almát, a hűtőbe teszem. A reszelt almát cukorral és fahéjjal ízesítem.

Kinyújtom az egyik cipót és a tepsibe rakom. Megszórom kevés darával vagy dióval (ki mivel szereti). Erre rakom a kinyomkodott, lereszelt almát. Majd kinyújtom a másik fele tésztát és lefedem vele az almát.

Villával megszurkálom, tojással megkenem, és előmelegített sütőbe teszem. Amikor szép aranybarna a teteje, már kész is. Felkockázom és szépen tálcára helyezem. Aki szereti, szórhat még a tetejére porcukrot. Jó étvágyat! 🙂

Sztori:

Az első süti, aminek a készítését megtanultam egy nagyon kedves ismerősömtől. Tudom, hogy nem egy “nagy” dolog, de ez az egyik legkedvesebb receptem és a legkedvesebb sütim… 🙂

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-2/