A lisztben elmorzsolom a hidegen belekockázott margarint, majd hozzáadom a többi alapanyagot. A végén a tejföllel kiegészítve gyúrom nyújtható tésztává. A tésztát két cipóvá vágom, és míg lereszelem az almát, a hűtőbe teszem. A reszelt almát cukorral és fahéjjal ízesítem.
Kinyújtom az egyik cipót és a tepsibe rakom. Megszórom kevés darával vagy dióval (ki mivel szereti). Erre rakom a kinyomkodott, lereszelt almát. Majd kinyújtom a másik fele tésztát és lefedem vele az almát.
Villával megszurkálom, tojással megkenem, és előmelegített sütőbe teszem. Amikor szép aranybarna a teteje, már kész is. Felkockázom és szépen tálcára helyezem. Aki szereti, szórhat még a tetejére porcukrot. Jó étvágyat! 🙂
Sztori:
Az első süti, aminek a készítését megtanultam egy nagyon kedves ismerősömtől. Tudom, hogy nem egy “nagy” dolog, de ez az egyik legkedvesebb receptem és a legkedvesebb sütim… 🙂