Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt csipet só 1 tk sütőpor 2 ek cukor 25 dkg vaj 2 tojás kevés tejszín Töltelék: 1-1,5 kg alma kekszmorzsa fahéj 2 ek cukor 1/2 citrom Elkészítése: Először a száraz hozzávalókat keverem össze (liszt, só, cukor, sütőpor), ebbe morzsolom bele a hideg vajat. Mehet hozzá 1 egész tojás és 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2017.10.04.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • kevés tejszín

Töltelék:

  • 1-1,5 kg alma
  • kekszmorzsa
  • fahéj
  • 2 ek cukor
  • 1/2 citrom


Elkészítése:

Először a száraz hozzávalókat keverem össze (liszt, só, cukor, sütőpor), ebbe morzsolom bele a hideg vajat. Mehet hozzá 1 egész tojás és 1 tojássárgája (a fehérjét a tetejére használjuk fel). Az egészet jól összedolgozzuk. Kevés tejszínnel lehet a tésztát lazítani. Nekem kb fél dl ment bele.

Közepes méretű tepsibe nyomkodjuk a a tészta felét. Ezt megszorjuk nagyjából 1 maréknyi darált keksszel.

Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk cukorral, fél citromlevét ráfacsarjuk, majd megszórjuk tetszés szerint fahéjjal és jól elkeverjük.

Ezt a tölteléket kenjük rá a tepsiben lévő tésztára. A tészta másik felét kinyújtjuk és befedjük a tölteléket vele. Tetejét megkenjük a megmarad tojásfehérjével és villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz távozhasson.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 35 percig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is